Pidron säännöt

Alla lyhyt kuvaus Pidro korttipelin säännöistä..

Pidro on tikkipeli huudolla. Suurin ero tavallisiin tikkipeleihin on se että tikkien määrällä ei ole merkitystä vaan ainoastaan tikissä olleiden pistekorttien pisteillä on. Pidro on paripeli Bridgen tapaan.

Jokaisessa maassa on 14 pistettä: A, J, 10 ja 2 ovat pisteen arvoisia ja 5 ja 5 viiden pisteen arvoisia. Yhteensä 14 pistettä. Näit oikein, vitosia oli kaksi. Joka maassa on kaksi vitosta. Jos pelataan mustaa maata molemmet musta vitoset ovat maassa ja vastaavasti jos pelataan punaista maata, molemmat punaiset vitoset.

Pelaajille jaetaan 9 korttia, joiden perusteella pelaajat tarjoavat yhden kierroksen aikana montako pistettä aikoavat vähintään ottaa partnerinsa kanssa. Minimihuuto 6, maksimi 14 pistettä. Korkein tarjoaja valitsee pelattavan maan, muilla mailla ei tämän jälkeen ole merkitystä. Jos onnistuu saavuttamaan tarjoamansa pistemäärän niin pari saa kaikki ottamansa pisteet, jos ei onnistu lasketaan parille huudon verran miinusta. Jatketaan kunnes toinen pari on saavuttanut vähintään 62 pistettä.

Tarkempi kuvaus säännöistä löytyy tästä >>